Oale cu capac
Înainte de a vă decide asupra unei anumite oale de gătit, trebuie să luați în considerare mai multe lucruri. În primul rând, ar trebui să fie potrivită pentru tipul dumneavoastră de plită. Oalele de gătit cu inducție, de exemplu, sunt etichetate special cu simbolul de inducție. Dimensiunea cratiței ar trebui să fie potrivită pentru una dintre plitele dumneavoastră, diametrul specificat de producător referindu-se întotdeauna la marginea superioară interioară. Cu toate acestea, acesta este adesea cu până la 2 cm mai mic la bază. Pentru a economisi energie, ar trebui să folosiți întotdeauna cele mai mici cratițe posibile pe cea mai mică plită posibilă. Pentru a menține consumul de energie la un nivel scăzut în general, cratița trebuie să aibă, de asemenea, proprietăți bune de încălzire, cum ar fi încălzirea rapidă, distribuirea uniformă a căldurii și păstrarea îndelungată a căldurii. Capacul poate grăbi procesul de gătire și este recomandat în multe rețete, de aceea o oală cu capac este întotdeauna o alegere bună